Muzikale jaarafsluiting 19 december 2022

Maandag 19 december 2022 hield het koor de feestelijke jaarafsluiting. Voorzitter Geert Sneijders heette  35 leden, dirigent Frans Sijmens, pianiste Jolanda Verhagen  en 5 introducees van harte welkom op deze traditionele feestmiddag, welke we in 2020 en in 2021 niet door konden laten gaan.
Met 45 personen, bijeen in de foyer van het Theo Driessen Instituut, beloofde het een gezellige middag te worden. Geert Sneijders huldigde onze jubilarissen. Mw. Joke Seelen en dhr. Paul Lambregts werden in het zonnetje gezet vanwege hun 10 jaar lidmaatschap van het SHS. Behalve de oorkonde en de jubileumspeld kregen zij een fles wijn en een waardebon van HelmondGift. Frans Verbakel werd gehuldigd vanwege 20 jaar lidmaatschap. Ook hij kreeg uit handen van Geert en Jo de oorkonde, jubileumspeld, waardebon en een fles wijn. De leden feliciteerden de jubilarissen met een luid applaus.
In de aula van het TDI staat inmiddels een koud en warm buffet opgesteld. Het loopt tegen tweeën als de eerste tafel naar het buffet mogen. Een kwartiertje later zit het hele koor gezellig te smikkelen van wat de familie Aarts uit Milheeze heeft klaargemaakt. Bijna iedereen maakte een tweede gang naar het buffet en sommige leden zelfs een derde. Het smaakte goed en het was lekker. Toch blijft er na afloop heel wat over. Het was veel, heel veel.
Ook hebben enkele leden voor wat vertier gezorgd. In het laatste uur werd er heel wat afgelachen of werd men tot bezinning geroepen. Joke Seelen beet de spits af met een act van Tineke Schouten. Wij waanden ons voor even in een Marokkaanse wijk. Nico Vaessen verhaalde van een jeugdherinnering. Een gebeurtenis op de Stratumse Heide. Iedereen weet nu hoe je een kaars kunt doven.
Mia Seegers maakte ons wijs dat het aanbrengen van wijzigingen aan je lichaam zich niet altijd ten goede keert. We kunnen beter tevreden zijn met hoe we eruit zien.
Jeanne Vetjens, bracht ons,  in de hoedanigheid van een hoge commissaris van de Keijenbijters, een bliksembezoek . Zij was erg benieuwd naar hoe verschillende bestuursleden of musici zich voelden binnen het koor.
Nico Vaessen waagde zich op vrijersvoeten en Jo Verspaget gaf ons een zinvolle gedachte mee.
Traditiegetrouw sluiten we de middag af met het zingen van “Stille Nacht”. Frans en de introducees zongen de traditionele versie, terwijl het koor vierstemmig inviel.
Na vieren kon het bestuur terug kijken op een geslaagde jaarafsluiting. Wat restte was het opruimen, restanten verdelen en een grote vaat. Een uurtje later zag het TDI weer piekfijn uit.
Onze vaste fotograaf legde ook deze keer alles vast op de gevoelige plaat.