Herfstconcert woonzorgcentrum “De Nieuwenhof”

Op maandag 17 oktober 2022 zijn leden van het Stedelijk Helmonds Seniorenkoor present bij het TDI aan de Willemprinzenstraat.
Een bus van TwinTours zal het koor naar woonzorgcentrum “De Nieuwenhof” brengen waar het koor een herfstconcert zal geven.
Hoewel het bestuur met de activiteitenbegeleidster goede afspraken heeft gemaakt omtrent ontvangst en consumpties, verloopt het allemaal wat chaotisch. Mw. Verhulst is niet aanwezig en de aanwezige vrijwilligers zijn te laat geïnformeerd dat er een koor kwam zingen.
Zo zou er voor ons een ruimte zijn gereserveerd in het atrium voor koffie/thee en voor een drankje in de pauze. Op deze maandagmiddag werd het atrium gedeeltelijk bezet door een groepje schilders/schilderessen.
Vele leden konden niet zittend hun kopje koffie/thee opdrinken en sommigen kregen hun drankje te laat. Even voor half drie riep Frans ons bij elkaar om naar de ontmoetingsruimte te gaan en om daar onze zangkunst te laten horen.
Op het programma staan de volgende werken.

Più non si trovanoMala moja
Ellie Rhee
The day you sang this song
Love changes everything
Hallelujah
Eine ländliche Concertprobe
Memory from cats
Slavenkoor
The Rose
Eine sehr gewöhnliche Geschichte
Stay with me
Wenn Zigeuner Hochzeit machen
Siyahamba

Het begin is wat chaotisch omdat tijdens het zingen onder de koorleden een lijst rondgaat waarop zij moeten aangeven wat er in de pauze gedronken gaat worden.
Wij ervaren wel dat de akoestiek veel beter is dan in wijkhuis De Geseldonk.
De concentratie is snel terug en het veelkoppige publiek beloont onze zang na elk werk met een welverdiend applaus.
Ondanks het gemis van een leidinggevende rond ons concert heeft het koor zich van haar beste kant laten horen. Dirigent en pianiste waren na afloop tevreden over de uitvoering van onze werken.
Het was voor de koorleden ook fijn zingen met zoveel aandacht van de bewoners die in grote getale waren komen luisteren.
Namens het koor bedankte Geert het publiek voor hun aandacht en de vrijwilligers voor hun inzet.
Voor het SHS is woonzorgcentrum “De Nieuwenhof” een goed adres om meerdere keren een concert te verzorgen.
Nico Vaessen