100ste verjaardag Mw. Ans-Kleine Staarman

Het is al een tijdje geleden, dat het bestuur van het SHS zich voorgenomen had om Ans Kleine Staarman bij haar honderste verjaardag in het zonnetje te zetten.
100 jaar worden en dan toch nog elke week de repetitie bijwonen en met heel veel plezier te zingen, komt niet vaak voor bij de seniorenkoren.
In alle stilte en met de nodige geheimzinnigheid wordt contact gezocht met haar koor in Nuenen, “De Vrolijke Samenzang”. Ook het bestuur van dit koor vindt het een uitstekend idee om een feestje te bouwen rond haar verjaardag.
De koorleden worden op de hoogte gebracht om 21 juni vrij te houden. Ook wordt hen dringend verzocht over het hele gebeuren te zwijgen. Voor Ans moet het een complete verrassing worden.
Op maandag 13 juni komt “Dit is Helmond” naar het TDI om opnames te maken van een repetitie, maar ook om Ans een interview af te nemen.

In overleg met het bestuur van DVS wordt de feestdag vastgesteld op dinsdag 21 juni, twee dagen vóór haar verjaardag. Er wordt een programma opgesteld en afspraken gemaakt. Op de dinsdagmorgen repeteert DVS in ’t Klooster. De pauze is om 11:00 uur. Een mooie gelegenheid om Ans met het hele koor te verrassen.
Het SHS denkt met “Stay with me till the morning” en “The Rose” haar een leuke aubade te brengen. Frans repeteert deze werken dan ook elke week. Ans repeteert enthousiast mee, niet wetende dat het voor haar is.
De twee koren sluiten af met “Love changes everything”
Helaas heeft het SHS niets van haar verbazing mee gekregen. Daarvoor arriveerde het koor te laat in Nuenen. Een fout van TwinTours zorgde ervoor dat wij pas om 10:50 in Helmond wegreden.
Wij werden in Nuenen hartelijk ontvangen. De koffie met een koekje stond voor ons klaar. Ans is in de veronderstelling dat alleen DVS iets extra’s zou doen. Het arriveren van het SHS maakt haar verbazing alleen maar groter.
Onze voorzitter mag als eerste de felicitaties overbrengen en Ans blij maken met een mooi boeket, een fles rode wijn en een doosje bonbons.
Wanneer Annie Sneijders “Stay with me till the morning” aankondigd, laat Ans meteen aan haar familie weten dat dat een mooi nummer is. Ook met “The Rose”doen we haar een plezier.
Na het optreden van DVS met “Amazing Grace” en het bslotkoor uit die “Zauberflöte” en het samen zingen van “Love changes everything” volgen de vele felicitaties. Harry van der Zanden, bestuurslid van LOVOK is aanwezig en mag haar de speld van verdiensten opspelden en de daarbij behorende oorkonde overhandigen.
Een drankje en “Ein Prost”sluiten een hele feestelijke en gezellige ochtend af.
Een half uur later dan gepland vertrekt het SHS met de jarige per bus naar het Boerenbondsmuseum in Gemert. Hier wacht ons een heerlijke lunch en olv een gids een rondleiding door het museum.
Even na half vier zitten we buiten op het terras en genieten samen met Ans van een geslaagd verjaardagsfeest. Even na vieren brengt Twin Tours ons naar het TDI in Helmond.