Muzikale jaarafsluiting 19 december 2019

Op maandag 16 december 2019 zijn een veertigtal leden en enkele introducees ruim op tijd aanwezig in de foyer van het Theo Driessen Instituut. In plaats van de wekelijkse repetitie staat deze middag onze feestelijke jaarafsluiting op het programma.
Klokslag half twee heet de voorzitter eenieder van harte welkom en wenst het koor een gezellige middag toe.
Ook dit jaar zijn er enkele jubilarissen. Annie en Geert Sneijders zijn 25 jaar lid van het SHS. Bep Relou, Rikie van Helvoort, Bep Daniëls en Nico Vaessen zijn 10 jaar lid van het koor. Daar de voorzitter zelf een jubilaris is, heeft hij de huldiging van de jubilarissen overgedragen aan onze vice-voorzitter.
Jo Verspaget feliciteert eerst Bep, Riki, Bep en Nico met hun 10 jarig lidmaatschap en onder een dankjewel voor al die jaren trouw repetitiebezoek en steun aan het SHS overhandigt zij de oorkonde, een heerlijk wijntje en een VVV-bon met een waarde van € 10,00. Vervolgens roept Jo Annie en Geert naar voren. Het echtpaar is 25 jaar lid van het SHS en behalve dat zij hun stemmen lenen aan de sopranen en tenoren, zijn ze ook als bestuurslid actief bij ons koor. Annie is jarenlang voorzitter geweest. Deze functie heeft Geert enkele jaren terug van haar overgenomen. Ook zij krijgen uit handen van Jo de oorkonde, het LOVOK speldje en de VVV-bon van € 25,00. Tot slot voor hen samen een mooi kerststuk voor de komende dagen.
Het koud en warm buffet wordt geopend door de jubilarissen. Na een kwartiertje zit iedereen heerlijk te smullen van wat onze cateraar uit Milheeze voor ons heeft bereid.
De jaarlijkse muzikale afsluiting van ons muziekjaar is zonder optredens van eigen leden niet feestelijk. Marga Pieters draagt een gedicht uit Zeeland, haar geboortegrond, voor. Marga heeft het voor ons vertaald naar het Nederlands met toch nog een vleugje Zeeuws. Rikie van Helvert en Marlies Goebels verrassen ons met “Guten Abend, gut Nacht”, wat tweestemmig wordt gezongen. Mia Segers laat ons via een ironisch gedicht over de ouderen van nu weten, dat wij zoveel mineralen in ons hebben en dat wij voor de jongeren dus onbetaalbaar zijn. Nog niet met een miljoen. Jo Verspaget verzorgt het laatste optreden met een voordracht over “Vrüger”.
Traditioneel sluit het koor onder leiding van Frans Sijmens en met begeleiding van Jolanda Verhagen de middag af met het zingen van “Stille Nacht”.
Tegen half zes hebben bestuursleden en enkele hulpen alles afgewassen en opgeruimd.
Een dankjewel aan bestuur en Frans Verbakel, Sjef Strijbosch en Toon. Met hun medewerking was het ’s morgens snel opgebouwd en ’s avonds alles op tijd aan kant.