LOVOK korenmiddag Boxmeer, 15 juni 2019

Rond half een verzamelen zich 42 koorleden en 2 introducees bij het Theo Driessen Instituut. De oranje bus van TwinTours staat al klaar in de Willem Prinzenstraat. Precies 12:45 uur is de groep compleet en brengt de bus ons naar theaterzaal “De Weijer” in Boxmeer. Rond 13:30 komen we aan in een zonnig Boxmeer. De andere drie koren, SK Maasecho uit Boxmeer, SK De Vrolijke Samenzang uit Nuenen en het Huttenkampkoor Amicitia uit Wijchen, zijn al present. Het SHS wordt snel doorverwezen naar een zaal waar wij heel kort kunnen inzingen. Heel kort, omdat wij als eerste koor moeten aantreden.
Even vóór tweeën zijn we zover en nemen wij onze plaats in op het podium. Na een kort openingswoordje van de voorzitter van de Lovok, dhr. Jos Verbeten, klinkt “Love changes everything” als ons eerste werkje door de theaterzaal. Voor iedereen is het wennen aan de akoestiek. De theaterzaal is niet echt een klankbord. Je hoort jezelf wel goed, maar dit maakt ons soms toch wel onzeker.
Onder leiding van Frans en met begeleiding van Jolanda vervolgen wij ons programma met “The Rose”, “Sunrise, sunset”, “Hallelujah”, “Memory from cats” en het “Chianti-lied”.  “Sunrise, sunset” beleeft zijn première deze middag. Tijdens de repetities is er hard geoefend op de inzetten. Voornamelijk de bassen moesten heel alert zijn. En dat waren zij vanmiddag. 
Zowel Frans al Jolanda waren zeer tevreden over wat wij gepresteerd hebben. Vooral omdat wij twee weken niet gerepeteerd hebben.
Voor de pauze kunnen we luisteren naar SK Maasecho. “Als alles duister is” werd mooi vertolkt evenals het “Ave Verum”. “Een nachtegaal in Echternach” en “Herinnering aan Holland” werden voorafgegaan door een declamatie van de tekst door één van de koorleden.
Na de pauze konden we nog genieten van SK De Vrolijke Samenzang en SK Huttenkampkoor Amicitia. 
Beide koren brachten hun werken met verve. Terecht dat de Lovok voorzitter in zijn slotwoord de prestaties van de vier seniorenkoren roemden. Het niveau was hoog, repertoirekeuze zeer divers en fris. 
Met de bloemenhulde om 17:15 uur kwam er een eind aan deze mooie muzikale middag.
Buiten stond de bus van TwinTours alweer klaar om ons naar Asten te brengen. In café-restaurant Jan van Hoek wachtte ons een drie gangen diner. Wij lieten het ons goed smaken terwijl aan elke tafel gezelligheid de boventoon voerde. Er werd gekletst en gelachen.

Even na achten vinden wij het welletjes en kan Frans ons naar Helmond brengen. Muzikale leiding, leden en bestuur kunnen terug kijken op een geslaagde uitvoering, waarbij onze banner voor het eerst gepresenteerd werd.