Lenteconcert “Zang & Vriendschap” 15 april 2019, Geldrop

Marion de Wit, dirigente van “Zang en Vriendschap” heeft het “Stedelijk Helmonds Seniorenkoor” en het “Geldrops Gemengd Koor” uitgenodigd om samen een voorjaarsconcert te verzorgen in “Het Kruispunt” te Geldrop op maandag 15 april.
Met 45 leden is het SHS op die zonnige, maar frisse lentemiddag, present om haar steentje bij te dragen. Om 13:30 uur kunnen we op locatie inzingen. Frans is tevreden en rondt het inzingen na 10 minuten af.
Als gastheer opent “Zang en Vriendschap” dit muzikaal gebeuren. Voordat het laatste werk wordt ingezet, sluiten de leden van het SHS zich aan bij “Zang en Vriendschap”. Onder leiding van Marion de Wit en met begeleiding van Leo de Wit zingen we samen “Love changes everything”.
Vervolgens brengen wij ons programma. Geconcentreerd en met veel animo laten wij van ons horen met “Mala moja”, “Piu non si trovano”, “Hallelujah” en “The day you sang this song”. De koorleden van de andere twee koren zijn enthousiast en een welverdiend applaus valt ons ten deel. Frans kijkt heel tevreden terug op dit eerste gedeelte. Ook de mooie akoestiek van deze kerk is mede debet aan ons succes.
Het “Geldrops Gemengd Koor” sluit het eerste gedeelte van dit concert af. Na de pauze opende dit koor het tweede gedeelte. Samen met “Zang en Vriendschap” zongen zij tot slot “Signum”.
“Zang en Vriendschap”neemt het stokje over en zingt enkele werken welke op ons repertoire niet zouden misstaan. “Cent mille chansons” en “Plaisir d’amour” zijn daar mooie voorbeelden van.
Het SHS mag deze muzikale middag afsluiten met “The Rose”, “Memory from cats”, ” Komm Holder Lenz” en het “Chianti-lied” als uitsmijter.
De drie koren samen zingen onder leiding van Marion en met begeleiding van Leo “Wenn Zigeuner Hochzeit machen”.
Een dankwoordje van Marianne van Rooijen, voorzitter “Zang en Vriendschap” met een attentie voor dirigenten en begeleiders maakt een einde aan een mooie muzikale gebeurtenis. Tegen half zes gaan we met een goed gevoel terug naar Helmond. De foto’s van Henk van Dijk laten een mooie herinnering achter.