Winterconcert de “Tierelieren” & “Stedelijk Helmonds Seniorenkoor”, 27 januari 2019

Op zondagmiddag 27 januari 2019 rond de klok van enen, verzamelen zich de koorleden van twee muziekverenigingen in wijkhuis De Fonkel. Leden van het Stedelijk Helmonds Seniorenkoor en leden van de liederentafel De Tierelieren maken zich op voor een gezamenlijk winterconcert.
Het repertoire van beide koren is heel verschillend. Een vierstemmig koor naast een liederentafel met liederen van Corrie Konings, Will Tura, Benny Neyman en Frans Bauer. Hits uit de Nederlandse top tien van de jaren 60. Liederen die uitnodigen om mee te zingen.
Op zich voor beide besturen een uitdaging om samen een mooie muzikale middag te verzorgen in wijkhuis De Fonkel.
De Tierelieren openen de middag met hun welkomstlied gevolgd door “Mooi was die tijd”, “Ik zal er zijn”, “My bonny is over the ocean”, “Hemelsblauw”, en “Daar heb je vrienden voor”.
Onder leiding van Frans Sijmens en met begeleiding van Jolanda Verhagen brengt het SHS voor de pauze “The Rose”, “Memory from cats”, “Ellie Rhee”, “The day you sang this song” en “Eine ländliche Concertprobe” ten gehore. Vooral het laatste werk met onze dirigent als solist kreeg een groot applaus.
Na de pauze is het SHS het eerst aan de beurt. Op het programma staan “Hallelujah”, “Plovi, Plovi”, “Love changes everything”, “Slavenkoor”, “Chianti-lied”, en Siyahamba. Wat wij laten horen en de manier waarop weet het talrijke publiek erg te waarderen. Een groot applaus valt ons dan ook ten deel.
De Tierelieren nemen een laatste blokje voor hun rekening. We luisteren naar “Que sera sera”, “Somewhere between”, “Dan kijk ik je even aan”, “Ode aan Maastricht”, “Hopeloos”, “Jij bent de zon in mijn leven” en “Wittewattetis, gewittetnie”.
Met de Tierelieren op het podium en het SHS in de zaal en met het publiek in de zaal sluiten we dit winterconcert gezamenlijk af met “’t Kleine café aan de haven”.
Na het concert kregen beide koren veel complimenten. Een concert wat voor herhaling vatbaar is.
Frans Sijmens is zeer tevreden over de prestatie die het SHS heeft geleverd. Natuurlijk zijn er weer enkele foutjes gemaakt, maar Frans wijt die voornamelijk aan zichzelf. Sommige inzetten gaf hij te laat of niet aan. Leden geven echter aan fijn gezongen te hebben en hebben een mooie muzikale middag beleefd.
Onze bas Henk van Dijk heeft ook op deze middag weer foto’s gemaakt. Alleen onder “Eine ländliche Concertprobe” heeft hij de gelegenheid gehad enkele plaatjes te schieten.