Jaarafsluiting 17 december 2018

Het is een mooie traditie van een groot aantal jaren dat tijdens onze laatste repetitie voor het kerstreces plaats is voor een feestelijke en gezellige bijeenkomst. 
Ook 2018 sluiten we met 57 man sterk (leden en introducé’s) af met een feestmiddag. Het bestuur heeft haar werk uitstekend gedaan. Wanneer tussen een en half twee de leden binnen druppelen, worden ze ontvangen in een sfeervolle aangeklede foyer. Tafels zijn in kerstsfeer gedekt en voor eenieder zijn er consumptiebonnen. Inmiddels heeft de cateraar in de aula een warm en koud buffet klaargezet. Klokslag half twee heet onze voorzitter, Geert Sneijders, iedereen van harte welkom en hij hoopt dat we samen een fijne middag zullen beleven.
Allereerst worden onze jubilarissen gehuldigd. Mw. Bernadette Duymelink, Mw. Liesel Englander, Mw. Annie Giebels, Mw. Annie van Helmond, Mw. Hennie Mihálovics, Mw. Mia Segers en Mw. Mia van de Zanden zijn 10 jaar lid van het SHS. Mw. Chris-Ann Verbakel werd gehuldigd wegens haar 15 jaar lidmaatschap. Ook Mw. Ann Kleine-Staarman is 15 jaar lid. Helaas ontbrak zij op deze middag. Mw. Annie Vogels is al 30 jaar lid van ons koor.
Na de huldiging van deze negen jubilarissen werd Nico Vaessen naar voren geroepen. Uit handen van de voorzitter kreeg hij een heerlijke fles rode wijn verpakt in een luxe verpakking. Voor al die werkzaamheden als secretaris, als steun en toeverlaat van de voorzitter en omdat hij vóór elke repetitie de aula in orde maakt. Ook Frans Sijmens en Jolanda Verhagen werden met een attentie bedankt voor hun inzet bij het SHS. Tot slot nam de vice-voorzitter, Jo Verspaget,  het woord om onze voorzitter Geert Sneijders te bedanken voor zijn inzet en werkzaamheden voor het koor.
Vervolgens was het tijd voor de koorleden om onder het genot van een drankje even bij te kletsen. Tegen half drie was het tijd om het buffet te openen. Dit jaar mocht na de voorzitter en de overige bestuursleden de linkse tafel gebruik maken van het buffet. De middelste tafel volgde snel. De achterste tafel en de rechtste tafel sloten zich vervolgens aan. Enkele bestuursleden waakten bij het buffet dat alles eerlijk verdeeld werd. Er was meer dan genoeg. Ook voor een tweede ronde en een ware liefhebber kon voor een derde keer langs het buffet gaan.
Nadat de borden opgeruimd waren, was het tijd voor enkele voordrachtjes. Annie Sneijders praatte niet alleen alles aan elkaar, maar hield ook de touwtjes strak in handen. Nico Vaessen mocht de spits afbijten met zijn voordracht “t Muisje”. Moraal van het geheel was dat snoepen toch niet zo gezond was. 
Mieke Kolenberg heeft met Frans Pulles, Frans Sijmens, Henk van Dijk, Theo van Druenen en Nico Vaessen de afgelopen drie weken een act ingestudeerd. Het openingslied, “Af en toe gaan pa en moe met ons naar de speeltuin toe”werd luidkeels meegezongen. Henk van Dijk had een solorol in “Moeke als ik later groot ben” Melodie bekend, maar met een tekst  anno 2018. Ook Frans Sijmens trad op als solist en leerde het koor het lied over Helmond. Nadat Mieke Kolenberg verteld had over wat ze gehoord had over “Horen zeggen” zette het groepje onder leiding van Frans Pulles op gitaar “Leise rieselt der Schnee” in. Ook het neuriën werd snel door het koor overgenomen. Het was een mooie omlijsting van de kerstgedachte die Nico Vaessen uitsprak. Frans Sijmens en Frans Pulles zongen tot slot “Dit is een lied alleen voor kinderen” van Dimitri van Toren. Het optreden werd erg gewaardeerd. Frans Sijmens en Frans Pulles zongen tot slot “omdat ik er zo van houw ” van Kiele Kiele. Het koor zong uit volle borst het refrein mee.
Een duet van Annie Sneijders en Bernadette Duymelink was het volgende optreden. Ook Jolanda, aan de piano, en Gijs op de accordeon lieten van zich horen. Zij speelden voor ons “Joy to the world” in een ander arrangement.
Eén van onze vaste artiesten, Joke Seelen, had ook dit jaar een act. Samen met Annie Giebels en Bernadette Duymelink vormde zij een Oostenrijks trio en dat op een eigen wijze “Troelala, troelala” vertolkte.
Een bekend gezegde luidt: “Gezelligheid kent geen tijd”. Dat geldt zeker voor deze middag. Het liep tegen vijven dat eenieder met een roos en mooie kerstwensen en de beste wensen voor 2019 naar huis ging.
Het SHS kan terugkijken op een zeer geslaagde jaarafsluiting.