Herfstconcert met het H G K // S H S // D V S, 30 sept. 2018

Op zondag 30 september 2018 ontving het Stedelijk Helmonds Seniorenkoor in het kader van een tweejaarlijkse uitwisseling twee koren. Het Houts Gemengd Koor uit Mierlo-Hout en De Vrolijke Samenzang uit Nuenen waren haar gasten in de Gaviolizaal aan de Torenstraat in Helmond.
De drie koren verzorgden voor een groot publiek een fijne, gezellige en sfeervolle muzikale middag. Het gevarieerde programma van de drie koren bood voor elk wat wils. Werken uit musiacals, klassieke werken, maar ook evergreens en ballades waren op deze herfstmiddag te beluisteren.
Dat deed het publiek dan ook aandachtig. Als gastheer opende het SHS dit herfstconcert met een viertal werken. “Plovi, Plovi” , “Chianti-lied”, “Love changes everything” en “Hallelujah” werden tot tevredenheid van onze dirigent ten gehore gebracht in dit eerste blokje. De koorleden hebben wel last van de slechte akoestiek van de Gaviolizaal. We horen elkaar niet goed en dat leidt bij alle stemgroepen tot kleine foutjes.
Voor de pauze mag het Houts Gemengd Koor het podium betreden. Een achttal werken uit opera en musical, evergreens en ballades vormen een gevarieerd programma. Ook de leden van het HGK hebben moeite met de akoestiek. 
Na de pauze verrast De Vrolijke Samenzang ons met de uitvoering van hun achttal werken. Blijkbaar heeft het koor geen last van de akoestiek. De soliste Rianne Vogten wist de zaal in verroering te brengen met haar vertolking van “Habanera” uit de opera Carmen van Bizet.
Met een drietal werken “The Phantom of the opera”, “The Rose” en “Eine l√§ndliche Concertprobe” sloot het SHS haar herfstconcert af. Het laatste lied met Frans Sijmens als solist is toch steeds weer een goede uitsmijter. 
Met “Siyahamba” sloten de 115 koorleden gezamenlijk deze mooie muzikale middag af.

Onderstaande foto-impressie is van onze fotograaf Henk van Dijk