Kerstconcert “Pannehoeve” 18 december 2017

Een bijna voltallig koor meldde zich rond de klok van enen in het woonzorgcentrum “De Pannehoeve” voor een kerstconcert voor de bewoners.
In een voor het koor gereserveerde ruimte stond de koffie en thee met een sneetje heerlijke kerststol voor alle koorleden klaar.
Aangezien wij op 4 december voor het laatst gerepeteerd hebben, wil Frans het nieuwe nummer “Joy tot he world” middels het inzingen uitgebreid doornemen.
Tegen tweeën stellen wij ons op in de lounge ruimte. Het is niet de ideaalste plaats om een concert te geven. Een te laag plafond en te weinig ruimte om een groot koor op te stellen, maakt het zingen moeilijker. Echter met een goede voorbereiding van 2 ½ maand en een goede concentratie moet het ons lukken om vandaag een mooi kerstconcert te geven.
In twee blokken brengen we een gevarieerd kerstprogramma ten gehore. Voor de pauze brengen wij achtereenvolgens “Transeamus” , “Schlaf wohl du Himmelsknabe”, “Choral”, “Komt allen tezamen”, “Away in a manger”, “Jerusalem”, “Bethlehem” en “Nu zijt wellekomen” ten gehore.
Het koor doet zijn best terwijl het publiek maar moeilijk hun mond kan houden. Het is erg rumoerig. In de pauze geeft Frans aan heel geconcentreerd naar de begeleiding van Jolanda te luisteren. Het koor wil nog al eens zakken.
In het tweede gedeelte van het concert zingen wij achtereenvolgens “Tollite hostias”, “O, heilige nacht”, “De herdertjes lagen bij nachte”, “Joy tot he world”, “Cantique de Jean Racine”, “Immanuel” en samen met onze luisteraars het traditionele “Stille Nacht”.
Een welverdiend applaus sloot om half vier een mooi kerstconcert af. Frans en Jolanda mochten veel complimenten in ontvangst nemen en brachten deze dan ook met plezier over naar de leden.
Samen, bestuur, leden, dirigent en begeleiding kunnen terecht terug kijken op een geslaagde middag. Zeker voor herhaling vatbaar.