Jaarafsluiting, 11 december 2017

De repetitie van maandag 11 december wordt gebruikt om 2017 op een muzikale, interactieve en creatieve manier af te sluiten.
Door hele slechte en winterse weersomstandigheden moesten enkele leden jammer genoeg verstek laten gaan. Het winterweer was er ook debet aan dat we wat later konden beginnen. Nog even wachten op een verlaat koorlid of de voorzitter die ten behoeve van een act van Joke Seelen nog wat moest ophalen. Jo Mulkens neemt het voortouw en weet met zijn accordeon en een lied de tijd wat te verkorten. 
Tegen tweeën heet Geert iedereen van harte welkom en spreekt de hoop uit dat wij ook dit jaar een mooie middag mogen beleven.
Het feest begint met de huldiging van 5 jubilarissen. Tiny Driessen, Mieke Kolenberg en Marlies Goebels wegens hun 10-jaar lidmaatschap. Frans Verbakel is al 15 jaar lid van het SHS en Carla Vogelzang leent haar stem al 20 jaar aan de altpartij. Voor elk van hen is er naast het toespraakje van de voorzitter het LOVOK-speldje, een speciaal aandenken en een heerlijke fles wijn.
n de grote aula heeft de cateraar een warm en koud buffet klaargezet. Wij laten het ons goed smaken. Het is allemaal even lekker en er is meer dan genoeg. Ook dit jaar krijgen de koorleden het buffet niet leeggegeten.
Dan neemt Annie het woord en kondigt het eerste optreden aan. Het aantal optredens is niet zo groot als in 2016. Echter ook nu geldt niet de kwantiteit maar de kwaliteit telt. Joke Seelen kruipt twee maal in de huid van Tineke Schouten. Wij zien en horen haar eerst als een deerne uit Tirool en later als een Marokkaanse medewerkster van een schoonmaakbedrijf. Joke houdt de vaart erin en de ene lachbui volgt op de andere. Jo Mulkens en Jo Verspaget nodigen ons uit om mee te zingen met liedjes van vroeger. Mieke Kolenberg geeft ons vanmiddag een kerstgedachte mee. Annelies van Schayk en Frans Pulles vormen een mooi duet. Wat een talenten hebben we bij het SHS.
Tegen vieren is het tijd om te gaan afsluiten. Traditiegetrouw doen we dat met zijn allen en zingen samen het “Stille Nacht, Heilige Nacht” Heel tevreden en met een vriendelijke lach op onze mond loopt langzaamaan de foyer van het TDI leeg. Van de dames van het bestuur krijgt ieder nog een mooie roos.

Leden en bestuur kunnen terugkijken op een geslaagde afsluiting van 2017.