Concert “Zonnebloem”, 12 september 2017

Na afloop van het concert in september 2016 vroeg het bestuur van de Zonnebloem, afdeling Helmond, aan het Stedelijk Helmonds Seniorenkoor om ook in 2017 acte de presence te geven. Hierin stemde het SHS-bestuur toe.
Op 12 september 2017 staan dan ook 38 leden in de Kleine Zaal van het TOV-Gebouw paraat om een  mooi concert te verzorgen voor een kleine 60-tal gasten van de Zonnebloem, afdeling Helmond. Het koor miste een 15-tal leden wegens ziekte en vakantie.
Onze muziekcommissie stelde al in de vakantie het programma samen. Onder leiding van Frans Sijmens en met pianobegeleiding van Jolanda Verhagen opende het koor dit concert met “Tebe Poem”. Vervolgens brachten we “Plovi, plovi”, “Più non si trovano”, “Memory from cats” “Slavenkoor”, “Oh, Freedom” en “Mala moja” voor de pauze ten gehore. Na de pauze zongen wij “Ellie Rhee”, “The day you sang this song”, “Hallelujah”, “Love changes everything” en het concert werd afgesloten met “Eine ländliche Concertprobe” met Frans als solist.
We brachten onze muziek met verve, hadden een aandachtig en dankbaar publiek. In de pauze gaf Frans aan dat wij nog beter naar het pianospel van Jolanda moesten luisteren. De zuiverheid van alle partijen was niet goed. Frans wijtte dit aan de te lage ruimte van de Kleine Zaal. Daarnaast stonden we ook nog opgesteld onder een verlaagd plafond.
Mevrouw Brakels, voorzitter van de Zonnebloem, afdeling Helmond, bedankte het koor voor het mooie concert, had voor Jolanda een bloemetje, vroeg aan Geert of de Zonnebloem in 2019 opnieuw een beroep mocht doen op het SHS en vroeg tot slot nog om een toegift. Op haar verzoek zongen we nogmaals het “Hallelujah” van Leonard Cohen. 
Om 15:30 uur sloot onze voorzitter het concert af met een dankwoordje aan het publiek.