Zomerconcert “Zang & Vriendschap” 10 juli 2017

Het is steeds een lastige opgave om bij eigen vervoer gezamenlijk te kunnen vertrekken vanaf het Theo Driessen Instituut. Toch lukt het 31 leden om tijdig aanwezig te zijn in ’t Kruispunt, Slachthuistraat 22, Geldrop-Mierlo. Marion de Wit, vervangende dirigente voor Frans, heeft om een extra repetitie gevraagd welke om 12:00 begint. Met Leo de Wit aan de piano repeteren wij geconcentreerd en krijgen van Marion de laatste aanwijzigingen. We wennen aan de akoestiek van de aula van dit ontmoetingscentrum. Tegen enen sluit het gastkoor “Zang & Vriendschap” aan en repeteren we samen “Wenn Zigeuner Hochzeit machen”. Dan is er een halfuurtje voor een kopje koffie en een kleine meegebrachte lunch.

Klokslag half twee staat het gastkoor klaar om dit zomerconcert te openen. Voor de pauze volgen na “Zang & Vriendschap” het Seniorenkoor Sint Joachim uit Beek en Donk, het Seniorenkoor Hunenhof uit Drunen en het Stedelijk Helmonds Seniorenkoor. In ons eerste blokje zingen we achtereenvolgens “Oh, freedom”, “Ellie Rhee” en “Cantique de Jean Racine” Hoewel wij met slechts 31 leden aanwezig zijn, gelukkig wel met voldoende mannenstemmen, klinken deze werken als vanouds. Wij oogsten in ieder geval een groot applaus. Marion was heel tevreden met onze vertolking van “Cantique de Jean Racin”. Na de pauze staan de vier koren opnieuw op het podium en brengen verschillende werken ten gehore. Het SHS mag dit zomerconcert afsluiten en begint haar tweede blokje met het samen uitvoeren van “Wenn Zigeuner Hochzeit machen” met “Zang & Vriendschap”. Wij laten daarna nog “Memory from cats”, “Mala moja”, “Hallelujah” en “The day you sang this song” horen. Ook nu weer wordt het koor beloond met een groot applaus. 
Op verzoek van het gastkoor wordt met “Syahamba” het zomerconcert gezamenlijk afgesloten. Voor velen is de tekst nog een struikelblok, maar wellicht na een paar repetities toch de moeite waard om dit werk op het repertoire te nemen.
Marion en Leo de Wit hebben zich tijdens de afgelopen zes repetities uitstekend van hun taak gekweten. Erg jammer dat veel leden de repeties hebben moeten missen.
Met het vaststellen van het jaarprogramma voor 2017 had het bestuur deelname aan dit zomerconcert een mooie afsluiting voor de zomervakantie voor ogen. Helaas is dat niet gelukt. Elke zanger en zangeres gaven, voordat zij naar Helmond vertrokken, Marion en Leo de hand als een dankjewel voor de afgelopen repetities en ten afscheid.