Lovok Koorfestival 2017, 24 juni 2017 Hapert

Slechts 27 leden kan het SHS afvaardigen naar het LOVOK Jubileum Koor Festival op zaterdag 24 juni 2017 te Hapert.
Hoewel het bestuur op de jaarvergadering in januari deze dag bekend maakte, haakten vele leden om verschillende redenen af. Wellicht is de timing aan het begin van de zomer niet goed geweest. Zeker ook heeft de vervanging van Frans en Jolanda door Marion en Leon en de wijziging van de repetitietijd in de minimale opkomst een rol gespeeld.
Een busrit van een kleine drie kwartier bracht ons naar het gemeenschapshuis “Den Tref” in Hapert.
Het koor heeft snel haar plekje gevonden in de “Hapertse Heide”en ook de weg naar de koffiebar is snel gevonden. Nog even kort inzingen. Klokslag kwart over tien staat Seniorenkoor Ligtklanken uit Veldhoven klaar om het festival te openen. Het SHS mag als tweede aantreden.
Met Marion de Wit voor het koor en Leo de Wit achter de piano, brengen wij onze werken met verve. Er wordt goed gekeken naar de dirigente en wij laten horen dat wij de afgelopen vijf repetities onder haar leiding best wat hebben opgestoken. Met een kort maar welgemeend compliment “Goed gedaan” van Marion verlaten wij het podium. In de loop van de dag volgen nog vijf koren. Voor ons een hele zit voordat wij van de jury horen wat zij van ons optreden vonden.
In de ochtend treden nog op het Seniorenkoor Cecilia uit Tegelen en het Huttenkampkoor Amicitia uit Wijchen. Het Seniorenkoor Maasecho uit Boxmeer, Doorns vrouwenkoor Chante Encore uit Doorn en De Vrolijke Samenzang uit Nuenen zijn de koren die het middagprogramma vullen.
Het is de organisatie niet gelukt om doublures te voorkomen. Zo wordt “Herinnering aan Holland” drie keer gezongen. “Swing low, sweet chariot” staat twee keer op het programma evenals “Een nachtegaal in Echternach”.
Terwijl de jury zich beraad geeft het Huttenkampkoor Amicitia met begeleiding van piano, saxofoon, percussie, fluit, hobo en accordeon een geslaagd muzikale toegift.
Gezamenlijk sluiten wij het muzikale gedeelte af met “Music brings us together”. Voor het SHS geen succes, daar wij dat werk bijna niet hebben kunnen repeteren. Misschien iets voor de toekomst.
De jury doet aan het einde van deze muzikale dag mondeling verslag van haar bevindingen. Het SHS komt met een ruim voldoende uit de bus. Met name de mannengroep krijgt de complimenten van de jury voor de homogene samenklank.
Bestuur, dirigente en leden zijn van mening dat het SHS goed gepresteerd heeft en van de deelnemende koren met De Vrolijke Samenzang, Seniorenkoor Cecilia uit Tegelen en Huttenkampkoor Amicitia uit Wijchen bij de top drie horen.
Om half vijf staat de bus van TwinTours weer voor en brengt ons naar “De Kruidenlucht”in Casteren, waar ons een heerlijk drie-gangen diner wacht. De dag wordt daarmee heel gezellig afgesloten. Even na achten zijn we terug in de Willem Prinzenstraat.

Juryrapport