Voorjaarsconcert, 5 maart 2017

Bijna een voltallig Stedelijk Helmonds Seniorenkoor was op deze zondag rond de klok van enen aanwezig in de Gaviolizaal aan de Torenstraat in Helmond.
Met medewerking van Stichting Draaiorgels Helmond gaf het SHS op deze zondag een voorjaarsconcert. De Gaviolizaal is een leuk podium om een optreden te verzorgen. Op een zondagmiddag trekt de zaal veelal een groot publiek. Ook op zondag 5 maart komen veel muziekliefhebbers naar de Torenstraat.
Na enkele inzingoefeningen olv van Frans en met begeleiding van Jolanda kunnen we nog even genieten van een kopje koffie of thee of een ander drankje. Rond kwart voor twee is de zaal bijna geheel gevuld en tegen tweeën is er geen stoel meer vrij. Bijna 250 bezoekers willen het Stedelijk Helmonds Seniorenkoor horen.
Onder deskundige leiding van Frans Sijmens en met prachtige pianospel van Jolanda Verhagen brengen we voor de pauze Tebe Poem, Più non si trovano, Slavenkoor, Oh, freedom, Ellie Rhee, Mala moja en Hallelujah ten gehore. Het koor is geconcentreerd en heeft alle aandacht voor Frans. De reacties van vele koorleden in de pauze waren dan ook van “ik heb lekker gezongen” “Fijn zingen hè”. Na elk werk kregen we dan ook een welverdiend applaus. Niet alleen de koorleden genieten van het musiceren, maar zeker ook het talrijke publiek.
Na de pauze zit de zaal nog steeds vol. Het beheer van Stichting Draaiorgels Helmond complimenteert ons met ons optreden. Gebeurt niet vaak dat het publiek in grote getale na de pauze blijft. Met werken als Komm, holder Lenz, Memory from cats, Love changes everything, The day you sang this song, Plovi, plovi, Wenn Zigeuner Hochzeit machen en Eine ländliche Concertprobe sluiten we dit voorjaarsconcert af.
In zijn dankwoord roemt dhr. Wil van de Kerkhof het koor met haar prachtig optreden. Het is een mooie, muzikale middag geworden en of we volgend jaar terugkomen. Onze voorzitter wil dat graag beamen. Voor alle koorleden is er een mooie roos.

Onder begeleiding van draaiorgel “Onze Klenne” en met aan de p[iano Jolanda Verhagen geven wij als toegift “Het kleine café aan de haven'” Natuurlijk zingt een nog steeds volle zaal dit lied uit volle borst mee. Een mooie afsluiting van een muzikale middag.
Henk van Dijk heeft op 5 maart het optreden heel aardig in beeld gebracht.