Muzikale jaarafsluiting, 19 december 2016

 

Na binnenkomst werden de leden met eventuele partner welkom geheten door Geert. Hierna werden de jubilarissen Dora Slaats, Cissy Appels, Diny van Beers, Ann Bogaarts, Annie van Bussel en Diny van Eijk gehuldigd vanwege hun 10-jarig lidmaatschap. Mia van de Vijfeijken was de zevende jubilaris die gehuldigd werd. Mia is 20 jaar lid van het SHS. Ook de dirigent, pianiste, secretaris en vice voorzitter werden in het zonnetje gezet voor hun bijzondered inspanning gedurende het afgelopen jaar.
Na deze lovende woorden werd het buffet geopend, waarna men tafel-voor-tafel heerlijk kon smullen van koude en warme gerechten.
Toen de buikjes gevuld waren bedankte Wilma van Breugel het koor voor de “warme” opname door de koorleden. Zij voelt zich als een vis in het water bij het SHS.
Daarna kon men gaan genieten van diverse optredens, zoals De Ketelbinkies. Jo Mulkens en Frans Pulles met hun gitaar en een medley van zeemansliedjes gezongen door Sjaak Strik, Frans Sijmens, Theo van Druenen en Henk van Dijk. Met een medley op de melodie “Aan het strand stil en verlaten” sloot Mia Segers het eerste optreden af. Frans Pulles begeleidde Jo Verspaget met haar “reundje Hellemond”, Diny van Beers volgde met een potpourri. Opnieuw Jo Mulkens, maar nu met een accordeon. Ger Baggermans als Spaanse gastarbeider, Joke Seelen met een dubbelrol, n.l. als Nana Mouskouri en Turkse gastarbeidster met “foetsi bah”. Ook Annie Vogels was met haar 91 jaar weer van de partij !
Tussendoor wisten ook Jolanda en Gijs de aanwezigen te vermaken met hun gezellig accordeonspel en vrolijke Tiroler muziek.
De middag zou niet compleet zijn zoner de prachtige stem van Annie Sneijders, dus bracht zij twee liederen ten gehore. De middag werd afgesloten met een gevoelig sprookje van Mieke Kolenberg als oma.
Hierna zette Frans het “Stille Nacht” in, waarna het koor 4 stemmig volgde. Een mooiere afsluiting van een druk koorjaar was niet denkbaar.
Nadat de voorzitter eenieder fijne feestdagen wenste, gingen de leden met een kaarsje en een tevreden gevoel (nagenietend) huiswaarts.

Paul Verbakel

Annie & Annie