Kempische Zangersdagen, 12 oktober 2016

Op woensdag 12 oktober 2016 reizen 46 leden van het SHS samen met Jolanda Verhagen en Frans Sijmens en 3 introducees af naar gemeenschapshuis “Den Tref” in Hapert.

Wij zijn als één van de zeven koren present op de Kempische Zangersdagen. Wanneer onze chauffeur van TwinTours ons tegen twaalven bij het gemeenschapshuis afzet, zijn er verschillende koren al aanwezig. Snel vinden we ons plekje in de zaal en de weg naar een kopje koffie of glas thee. Ook de broodjesbar weet menigeen te vinden.

Samen met de “Wedertzangers”uit Valkenswaard, “De Contente Zangers” uit Eersel, “Zang doet leven” uit Middelbeers, “De Vrolijke Samenzang” uit Nuenen, “Zanglust” uit Bladel, “Zang en Vriendschap” uit Bergeijk hopen we op een gezellige en muzikale middag. Elk koor brengt vier werken ten gehore. Het “Hallelujah”, “The Phantom of the opera”, “Cantique de Jean Racine” en “Love changes everything” staan op het programma van het Stedelijk Helmonds Seniorenkoor. De werken van de andere deelnemers zijn niet van hetzelfde niveau. Een uitzondering hierop is het repertoire van “De Vrolijke Samenzang”. Een hele verademing wanneer zij als laatste koor voor de pauze optreden. Terecht dat een geweldig applaus hen ten deel viel. Het SHS heeft evenals DVS zijn muzikale sporen verdient in Hapert. Zowel tijdens deelname aan het Nederlands Koor Festival in de voorronde voor seniorenkoren, in 2012 een derde plaats en in 2014 een eerste plaats, maar ook tijdens eerdere uitvoeringen van De Kempische Zangersdagen. Het SHS mocht dan ook deze korenmiddag afsluiten. We deden dat met verve. Er werd door elke partij goed opgelet, goed gekeken naar Frans en geluisterd naar het pianospel van Jolanda. Het geweldige applaus en de roep om een toegift bevestigden hoe goed wij hebben gezongen. Ook Frans en Jolanda kijken tevreden terug op deze geslaagde uitvoering. Natuurlijk zijn er kritische kanttekeningen te maken. Elke partij heeft nog steeds moeite met een gelijke inzet. De maten 21, 41 en 65 van “Love changes everything” zijn voor alten, tenoren en bassen nog steeds plaatsen waar het niet gelijk gaat. Toch nog op reperteren.

De organisatie van de Kempische Zangersdagen hanteerde een strak tijdschema. Daardoor hebben wij nog ruim een half uur kunnen naborrelen en met collega’s zangers en zangeressen napraten over het wel en wee van onze koren.
Even na vijven staat onze bus weer voor. Voordat we naar Helmond afreizen gaat de tocht eerst naar restaurant “De Kruidenlucht” in Casteren. Daar wacht ons een drie-gangen menu. Het naborrelen van “Den Tref” gaat tijdens het veroberen van een heldere groentensoep, schijfjes fricandeau met champignonsaus, diverse groenten, gebakken aardappeltjes en frites en als toetje een stukje van een grote ijsstaart, gewoon door. Er wordt aan alle tafels gezellig gekeuveld en veel gelachen. Hierbij is Joke Seelen een echte sfeermaakster.
Voordat wij vertrekken wil de bediening en het keukenpersoneel het koor wel eens horen. Graag voldoen wij aan hun verzoek en brengen à capela “Tebe Poem” ten gehore.
Het is na achten als wij een donker Casteren verlaten en richting Helmond rijden. De klok wijst 20:45 uur aan als onze TwinTours chauffeur Frans de koorleden afzet bij het TDI in de Willem Prinzenstraat. We kijken terug op een mooi muzikaal en gezellig uitstapje. Met dank aan onze penningmeester.