Korenmiddag, 2 juni 2016 Gemert

Met 44 leden nam het Stedelijk Helmonds Seniorenkoor deel aan de korenmiddag voor seniorenkoren onder auspiciën van de Regionale bond van ouderenkoren REBO NOORD-BRABANT.
Liefst zeven koren willen op deze middag hun stem laten horen. Met ruim 200 zangers en zangeressen is het in “De Eendracht” dan ook een hele drukte. Tegen enen werd de grote zaal in bezit genomen door de leden van “De Oude Weelde” uit Neerkant, “Marcanto” uit Mariahout, “Vogelenzang”uit Lieshout, “Sint Joachim” uit Beek en Donk, “De Vrije Heerlijckheid” uit Gemert, “Stedelijk Helmonds Seniorenkoor” uit Helmond en “De Vrolijke Samenzang” uit Nuenen.
Elk koor bracht een zestal werken ten gehore. Muzikaal is er een groot verschil tussen de koren. Niet alleen in volume. Het is logisch dat de grotere koren voller en krachtiger klinken, maar ook de manier waarop gemusiceerd wordt. Laat het koor zich begeleiden door een piano of vertrouwt men op het eigen gehoor en brengt de werken a capella ten gehore.

Het SHS werd als vanouds begeleid door Jolanda Verhagen en Frans Sijmens dirigeerde “Komm, holder Lenz”, “Love changes everything”, “Hallelujah”, “Cantique de Jean Racine”, “Wenn Zigeuner Hochzeit Machen” en “Eine ländliche Concertprobe”. Na de pauze was dit het tweede optreden en de zaal beloonde ons met een heel groot en hartelijk applaus. Onze muzikale begeleiding was dan ook zeer tevreden over dit optreden en diverse keren werd de opmerking gemaakt “Ik heb lekker gezongen”.
Het is alleen jammer dat bij een optreden later op de middag de zaal steeds leger wordt. Blijkbaar kunnen niet alle koorleden van de deelnemende koren een hele middag vrijhouden. Dat is jammer, zeker voor de koren die op het laatst hun muzikale woordje mogen doen.
Ook “De Vrolijke Samenzang” viel een groot applaus ten deel. De laatste twee koren doen voor elkaar niet onder. Ik hoop dat wij elkaar op 20 november ook zo muzikaal kunnen ontmoeten.
“Laat maar lekker gaan” gezongen door bijna 200 zangers en zangeressen, sloot een mooie muzikale middag af. Wij hebben genoten van deze korenmiddag.