Voorjaarsconcert “kapel Elkerliekziekenhuis, 24 april 2016

Aankondiging in wijkblad "De Loop", vrijdag 22 april 2016

Op uitnodiging van Stichting Lambertus Concerten gaf het Stedelijk Helmonds Seniorenkoor een voorjaarsconcert in de kapel van het Elkerliekziekenhuis.
Na een welkomstwoord van de voorzitter van Lambertus Concerten, de heer René Coolen, opende het koor met “Komm, holder Lenz” van Joseph Haydn. Buiten was het koud en nat. Terecht dat 42 leden van het SHS de lente een warm welkom heetten.

Onze lady-speaker, Annie Sneijders, kondigde het eerste blok van zeven werken aan. “Memory from cats” , “The day you sang this song” , “Hallelujah”, “” Jesus bleibet meine Freude”, “Piú non si trovano” en “Cantique de Jean Racine” waren de werken welke wij voor een klein publiek ten gehore mochten brengen. Tijdens het inzingen had Frans al aangegeven dat de akoestiek van de kapel erg goed is. Je hoort alles. Onze muzikaliteit en inzet werd steeds met een applaus beloond, hoewel er wel sprake was van kleine ongelijkheden en onzuiverheden bij verschillende inzetten. Na een korte pauze, onze stemmen moesten even gesmeerd worden en onze lichamen ehadden even behoefte aan een andere houding, stelde het SHS zich op voor het tweede gedeelte van dit voorjaarsconcert. “The phantom of the opera” klonk alsof wij het al jaren zongen. Een groot applaus viel ons ten deel.
Het publiek waardeerde ook de andere werken “Love changes everything”, The long day closes”, “Mala Moja”, “Wenn Zigeuner Hochzeit machen” met een applaus. Onze uitsmijter “Eine ländliche Concertprobe” van Franz Suppé met Frans Sijmens als solist kreeg een kleine staande ovatie. Frans Sijmens, Jolanda Verhagen en de koorleden van het SHS kunnen terugkijken op een geslaagde middag, waarvan zowel het publiek als het koor zelf heeft genoten.