Drie koren concert, Gaviolizaal 13 maart 2016

Eind 2015 komen de besturen van het Stedelijk Helmonds Seniorenkoor, het Seniorenkoor “St. Joachim” uit Beek en Doink en het Vrouwenkoor “Confetti” uit Helmond met elkaar overeen om in 2016 gezamenlijk een concert te geven. Alle drie de koren worden begeleid door Jolanda Verhagen en de dirigent van het Beek en Donkse koor vond het een goed idee om samen op te treden bij de Helmondse draaiorgels in de Gaviolizaal.

Tegen enen hebben 42 leden van het SHS zich verzameld in een te kleine garderobe. Frans laat ons inzingen met de bekende nummers. Niet te lang, want onze ruimte is niet helemaal afgeschermd en de zaal begint aardig vol te lopen.
Het SHS mag als eerste aantreden. Wij zijn verbaasd als we even voor half twee het podium betreden. De zaal is helemaal vol. Zoveel publiek hadden zelfs onze gastheren niet verwacht.

Na het openingswoord van de voorzitter van de stichting Helmondse Draaiorgels en een kort woordje van onze voorzitter, openden wij het driekorenconcert met “Memory from Cats”. We zongen met veel enthousiasme en met veel plezier. “The Phantom of the opera” staat ook regelmatig op ons programma. Nog steeds vraagt het 100 % concentratie niet alleen van alle koorleden, maar ook van dirigent en pianiste. Ook dit werk werd naar tevredenheid van Frans Sijmens ten gehore gebracht en een groot applaus viel ons ten deel. Hetzelfde gold voor het “Hallelujah”. “Wenn Zigeuner Hochzeit machen” en “Eine ländliche Concertprobe” waren twee lichtere werken waarmee wij onze bijdrage aan dit voorjaarsconcert afsloten.
Na een optreden van ruim 25 minuten maakte het SHS het podium vrij voor het Vrouwenkoor “Confetti” olv Marian Vree.
Zowel vóór de pauze als erna hebben we kunnen genieten van deze damesstemmen. Afwisselend in opstelling, afwisselend in klankkleur en alles uit het hoofd. Een groot voordeel wanneer alle koorleden de teksten uit het hoofd kunnen zingen. Het seniorenkoor “St. Joachim” uit Beek en Donk sloot dit driekorenconcert af met een zevental liederen. Het kostte enige tijd en moeite maar na vijf minuten stonden ruim 130 koorzangers en -zangeressen op het podium voor het grote Gaudin orgel om samen met het publiek en met begeleiding van “Onze Klenne” en van Jolanda Verhagen “Het kleine café aan de haven” te zingen.

Na het dankjewel van de heer Will van de Kerkhof, voorzitter stichting Helmondse Draaiorgels, werden de dirigenten en onze pianiste in de bloemetjes gezet. Het publiek vroeg om een toegift. Met heel veel plezier werd het laatste lied herhaald.