SHS 40 jaar 27 oktober 2015

Op dinsdag 27 oktober 2015 zijn er heel veel foto’s gemaakt door o.a. Petu Verbakel en Nico Vaessen.

Klik op onderstaande link en je gaat naar het fotoalbum van deze mooie dag in Zuid-Limburg.

Met een fantastisch jubileumconcert op zondag 18 oktober is het robijnen jubileum van het Stedelijk Helmonds Seniorenkoor van start gegaan.
Vandaag laten de leden zich verrassen en verwennen. Het bestuur heeft namelijk een dagje uit georganiseerd. Waar de reis naar toe gaat is voor iedereen, met uitzondering van de bestuursleden, een groot vraagteken.

In Hoeve Scholtissenhof staat voor ons de koffie met een stukje Limburgse vlaai al klaar. Na een tweede kopje koffie is er ruimschoots tijd om deze mooie locatie te bezichtigen. Koorleden verspreiden zich in allerlei hoeken en nissen. Overal is wel iets te bewonderen. Jammer dat de tentoonstelling “Klein Limburg” onlangs verhuisd is naar Maastricht. Met al dan niet een ambachtelijk ijsje in de hand geniet menigeen nog een kwartiertje van een heerlijke najaarszon en doet heel veel vitamine D op.

Via een mooie route door het Zuid-Limburgse land brengt Licy ons naar Vaals. 
Voor haar is deze trip de eerste keer en ze is naarstig op zoek naar het adres van Gerardo Cardinale, glasblazerij. Met grote deskundigheid stuurt zij haar bus door het Limburgse stadje.
Onze tweede stop is bij Glasblazerij Gerardo Cardinale. 

Licy wil ons naar het atelier begeleiden voor een uiteen-zetting van de meester glasblazer himself, maar de meesten van ons kijken hun ogen uit bij het zien van al dat moois wanneer zij de galary binnenkomen.
In zijn atelier laat Gerardo Cardinale ons zien hoe hij in een handomdraai (letterlijk) en met een groot creatief inzicht en vermogen tot zijn kunstproducten komt. Er wordt intensief naar hem gekeken en geluisterd.
Na de uiteenzetting kunnen we nog even in de winkel rondkijken. Een enkeling laat het niet bij het kijken alleen maar neemt ook een aandenken mee naar huis.
Even later, na een korte rit door het buitengebied van Vaals, parkeert Licy haar bus op het grote parkeerterrein onderaan de toren van het Drielandenpunt. Op onze komst is gerekend en de leden van het Stedelijk Helmonds Seniorenkoor hebben snel een plaatsje gevonden aan een van de acht feestelijk gedekte tafels.
De lunch, met een lekker kroketje, verloopt heel gezellig. Eten, drinken en kwebbelen. Evenals in de bus is het geen minuut stil.

Na de lunch bezoekt een enkeling de toren, anderen genieten opnieuw van een heerlijk najaars zonnetje.
Even vóór drieën stappen we weer in de bus. We maken een prachtige rit door de landelijke omgeving van Vaals en rijden richting Maastricht. Buiten is het mooi weer. De natuur kleurt prachtig en de terrasjes die we tegenkomen zijn allemaal goed bezet. Het is genieten, genieten en nog eens genieten.
Een klein uurtje later parkeert Licy de bus bij de aanlegsteiger van de rederij Stiphout. Wij gaan aan boord van een gezellige boot. Het wachten is nog op enkele toiletbezoekers. Daarna maakt onze boot een tocht over de Maas en de Zuid-Willemsvaart.

 

Het is een twee uur durende tocht door de historische binnenhaven ’t Bassin uit 1826.
Door de sluis van Bosscherveld naar de Zuid-Willemsvaart. Rond de binnenhaven ’t Bassin hebben we zicht op de oude kadekelders, waar vroeger de schepen hun vracht losten.
Via sluis 20 weer terug op de Maas. We varen ook nog langs het huis van André Rieu. Terwijl de kapitein van alles vertelt over wat we buiten kunnen zien, genieten we van een drankje en van een hoop gezelligheid. De tijd vliegt en voordat we het weten is het donker en loopt de klok tegen zessen. Tijd om af te meren.

De bus staat op de Maaskade klaar om richting Helmond te rijden. Onze magen beginnen te knorren, maar Licy vraagt ons nog wat geduld te beoefenen. Snel verlaten we een donker Maastricht en via de A2 rijden we naar het noorden. Velen vragen zich af waar onze chauffeusse haar voorlaatste stop zal houden. Veel afslagen laat zij links liggen. Wel wordt de afslag Nederweert genomen en rijden we langs de Zuid-Willemsvaart richting Helmond. Helmond komt steeds dichter bij. Het loopt tegen zevenen als Licy de Nieuwendijk in Someren-Eind op rijdt.

In dit partycentrum genieten we van een drie-gangen diner. Het is een gezellige en mooie afsluiting van een geweldige feestdag.
Onze voorzitter dankt namens de leden Licy voor de voortreffelijke begeleiding en reis.
De klok wijst 21:45 uur aan en de bus staat opnieuw in de Willem Prinzenstraat. Wij nemen afscheid van elkaar met grote complimenten aan het bestuur.