Korenmiddag voor seniorenkoren 22 april 2015

Op woensdag 22 april, 11:45 uur  vertrekken 43 leden vanaf het Theo Driessen Instituut naar het gemeenschapshuis “De Kastanje” in Liessel. Naast vijf andere seniorenkoren neemt het Stedelijk Helmonds Seniorenkoor deel aan de korenmiddag voor seniorenkoren, georganiseerd door REBO NOORD-BRABANT. Na een reis met veel omleidingen in Deurne zitten we een uurtje later toch aan de koffie in Liessel. Het is er druk en gezellig. Zoveel zangers en zangeressen bijeen. In de grote zaal zijn plaatsen gereserveerd voor “De Koepelzangers” uit Lierop, “Sint Lucia” uit Mierlo-Hout, “Amicitia” uit Asten-Heusden, “De Peelzangers” uit Liessel, “2000” uit Deurne en voor “Stedelijk Helmonds Seniorenkoor” uit Helmond.

De heer Wim Willems, voorzitter van Rebo Noord-Brabant, opent rond de klok van enen met een welkomstwoord en hoopt op een mooie muzikale middag waar we met zijn allen kunnen genieten van elkaars presentaties.
Hij geeft de microfoon door aan Annie Sneijders, die namens de REBO de koren zal introduceren en het hele programma zal presenteren.

Vijf seniorenkoren gaan het SHS voor. Echt genieten is er helaas niet bij. De koren hebben onvoldoende of geen begeleiding bij hun optreden. Dat komt een goede uitvoering niet ten goede. Je moet als koor van goede huize komen om á capella te kunnen zingen. Wat niet ontbrak was het plezier en plezier maken is ook een belangrijke factor voor een korenmiddag.

Doordat een koor zich teruggetrokken had en de overige koren het beschikbare halve uur niet gebruikten, liep het programma wat tijd in. Het SHS stond bijna een uur eerder dan gepland op het podium . Aanvankelijk leverde dat wat probleempjes op. Zo was Jolanda nog niet gearriveerd en we misten nog twee leden, die zich voor de hele middag niet vrij hadden kunnen maken. Jolanda zien we gelukkig nog tijdig binnenkomen. Paul en Petu hebben we bij de eerste twee werken moeten missen.

Ons optreden is een hele verademing voor het luisterend publiek. Niet alleen onze werken met “Komm, holder Lenz” en “The Phantom of the opera” als hoogtepunten, maar ook de uitvoering van ons programma maakte de zaal muisstil. Na “Eine ländliche Concertprobe” met de solo van Frans kregen we dan ook een daverend applaus.

Na afloop is Frans heel tevreden over wat we gepresteerd hebben en zeker over de premiére van “The Phantom”. Zowel Frans als Jolanda geven aan dat we kunnen terugkijken op een zeer geslaagd optreden. Dat wordt ook bevestigd door de voorzitter van de REBO in zijn slotwoord.

Nico Vaessen