Korenmiddag 6 oktober 2023 Heeze

Op vrijdag 6 oktober togen we met een welbespraakte buschauffeur naar Heeze om gezamenlijk met nog 5 andere koren naar elkaar te luisteren.
Het liederen aanbod was heel divers. Een Amerikaans volkslied in het Duits gezongen. Ook konden we deze keer constateren dat de ene “Love changes everything” anders klinkt dan het andere en “The Rose” niet hetzelfde zijn.
Eenstemmige liederen kunnen ook goed klinken ook goed klinken als het eenstemmig blijft. Dat 2 mannen en 1 dame de mannen partij kunnen zingen in een koor werd vanmiddag ook duidelijk.
Dat de speakerlady van een dirigent uitleg krijgt van de betekenis van een lied is ook wel leuk, dat zij lang van stof was en herhaalde wat allemaal in het programmaboekje stond is minder leuk. Een pianist die de muziek kwijt is zal de muzikale pret van het zingen niet drukken.
Opera en operette werd ook niet vergeten. De beoordeling wat goed was en/of beter kon, laat ik aan alle koorzangers en zangeressen over. Wel, denk ik, zonder andere koren te kort te doen, dat het beste na de pauze zat.
Voor de pauze liep het behoorlijk uit in tijd door denk ik meer liederen te zingen dan afgesproken.
Om af te sluiten wil ik de woorden gebruiken van de voorzitter LOVOK, Jos Verbeeten. Ieder koor heeft gezongen wat ze in hun “koormars” hebben. Om 5 uur togen we weer met de bus naar Helmond met een zwijgzame chauffeur, maar met harde radiomuziek.
Met een niet geheel fitte Jolanda en voorzitter hebben we, denk ik, met ons koor een goede uitvoering neer gezet.

Frans Verbakel

Foto’s zijn gemaakt door dhr. Gerrit Jacobs